Kayıtlar

Ağustos 17, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kalbura Bastı Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Kalbura Bastı Tarifi  Malzemeler 200 gr tereyağ 1 adet yumurta 1 çay b. sıvı yağ 1 çay b. yoğurt 1 çay b. irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3.5 su b. un ŞERBETİ İÇİN 4 su b. şeker 4 su b. su yarım limon suyu YAPILIŞI Yoğurma kabına bütün malzemeler konur. Yumuşak bir hamur elde edilir.  Ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır.  Avuç içinde yuvarlayıp kalburabastı şekli verilir.  Kalbura bastı yağlanmamış tepsiye dizilir. 170 derecede hafif kızartılır.  Daha önceden kaynatılan şerbet ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökülür.  Tatlı en az bir saat bekletilir.  Çay yanında veya limonata ile servis edilir.  Afiyet olsun.