Kayıtlar

Aralık 2, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹🌿Tereyağlı Kek Tarifi-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Tereyağlı Kek Tarifi 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER 3 adet yumurta  1 bardak toz şeker  100 gr tereyağ  1 çay b. süt  1 paket kabartma tozu  1 paket vanilya  2 bardak un 2 çay k. kakao YAPILIŞI  Derin bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Ardından eritilmiş soğumuş tereyağ eklenir. Üzerine süt,kabartma tozu ve vanilya katılır. En son un ilave edilir. Kek hamuru ikiye bölünür. Kekin yarısına kakao katılır. Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır. Kek hamuru bir beyaz bir kakaolu olacak şekilde kek kalıbına dökülür. 170 derecede 35-40 dk pişirilir. Kek fırından çıkarılır. Soğuması için bekletilir. Kalıptan çıkarılan kek dilimlenerek servis edilir. AFİYET OLSUN.