Kayıtlar

Aralık 27, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Ispanaklı Krep Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  Ispanaklı Krep Tarifî  MALZEMELER  3 adet yumurta 7-8 yaprak ıspanak  1 çay k. kabartma tozu  1 çay b. süt  1.5 su b. un  Kaşar peyniri 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 YAPILIŞI  Geniş bir kaseye yumurta ve süt konur . Ardından un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.  Daha sonra yıkanmış ve ince doğranmış ıspanak malzemeye eklenir.  Teflon tavaya bir miktar yağ döküp ocağa konur. Krep hamuru akıcı olmalı eğer çok katı olursa olmaz. Kepçe yardımıyla bir kepçe tavaya dökülür ve düzleştirilir. Orta ateşte her iki tarafı da pişirilir.  Arzuya göre arasına kaşar peyniri konur. AFİYET OLSUN.