Kayıtlar

Ekim 8, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

EBRULİ KEK-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Ebruli Kek MALZEMELER 3 Adet yumurta 1.5 su b. toz şeker Yarım su b.sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 kaşık kakao 15 yaprak ıspanak 3 su b.un YAPILIŞI:Ispanağı yıkıyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz.Ispanakları bu suda haşlıyoruz. Ispanağı sudan alıp blenderla 3 kaşık süt ile çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurta ile şekeri çırpıyoruz. Sıvı yağ kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz. Unuda ekleyip çırpıyoruz.Hamuru 3 e bölüyoruz. Hamurun birine ıspanağı ikincisine kakaoyu ve sade olarak hazırlıyoruz. Tepsiyi tereyağ ile yağlıyoruz. Sırasıyla ıspanaklı kakaolu ve sade kek malzemesini tepsiye döküyoruz.çatal ile şekil veriyoruz. afiyet olsun.