KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

EBRULİ KEK-KALBİMDEKİ❤MUTFAK


EBRULİ KEK
Ebruli Kek

MALZEMELER
3 Adet yumurta
1.5 su b. toz şeker
Yarım su b.sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kaşık kakao
15 yaprak ıspanak
3 su b.un

YAPILIŞI:Ispanağı yıkıyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz.Ispanakları bu suda haşlıyoruz. Ispanağı sudan alıp blenderla 3 kaşık süt ile çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurta ile şekeri çırpıyoruz. Sıvı yağ kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz. Unuda ekleyip çırpıyoruz.Hamuru 3 e bölüyoruz. Hamurun birine ıspanağı ikincisine kakaoyu ve sade olarak hazırlıyoruz. Tepsiyi tereyağ ile yağlıyoruz. Sırasıyla ıspanaklı kakaolu ve sade kek malzemesini tepsiye döküyoruz.çatal ile şekil veriyoruz. afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak