Kayıtlar

Ocak 28, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌼🌿Soğan Piyazı Tarifi-kalbimdekimutfak

Resim
Soğan piyazı Tarifi  MALZEMELER 2 adet soğan 1 çay k. pul biber tuz YAPILIŞI lk olarak soğan yarım ay şeklinde doğranır. Daha sonra tuz ile harmanlanır. Pul biber katılır. Hemen hemen her yemeğin yanina çok yakışır. AFİYET OLSUN

🌿🌹Ayva Reçeli Yapımı-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Ayva Reçeli Yapımı Ayva reçeli için MALZEMELER 1,5 kg ayva 5 bardak şeker 5 bardak su 3-4 adet ayva çekirdeği 1 kaşık limon suyu 1 tatlı k. tereyağ  YAPILIŞI  Derin bir tencerede su kaynatılır. Küp küp doğranmış ayva ve çekirdeği kaynayan suya atılır. Ayva yumuşayınca toz şeker katılır. En az yarım saat kaynatılır. Daha sonra limon suyu ve tereyağı ilave edilir. Kıvam alıncaya kadar pişirilir.  Reçel soğuyana kadar bekletilir. Kavonoza konup buzdolabında saklanır. sabah kahvaltısında afiyetle yenir. Afiyet şifa olsun.