Kayıtlar

Ağustos 28, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kolay Aşure Tarifi-Kalbimdekimutfak

Resim
Kolay Aşure Tarifi   MALZEMELER 1 su b. buğday 1 su b. kuru fasulye 1 su b. nohut 1 su b. kayısı 1 su b. kuru üzüm 1 çay b. yer fıstığı 1 çay b. kuş üzümü 1 çay b. fındık 2 su b. şeker 5 yemek k. nişasta 1 bardak süt Tarçın (süslemek için) YAPILIŞI= İlk olarak buğday,nohut,fasulye,kayısı ve üzüm ayrı ayrı pişirilir. Daha sonra hepsi büyük bir tencereye konur. Ardından sırasıyla yer fıstığı,kuş üzümü ve fındık eklenir. Süt ile şeker katılır. Nişasta su ile açılır. Aşureye eklenir. Daha sonra 10 dk kaynatılır. Aşure cam kaselere konur. Üzerine tarçın döküp servis edilir. Afiyet olsun