Kayıtlar

Ekim 2, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ISPANAKLI MUZLU PASTA-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ISPANAKLI MUZLU PASTA  MALZEMELER 3 Adet yumurta 1 çay b. Şeker  10-11 dal ıspanak 6 kaşık un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 1 çay b. Süt 1 çay b.tuzsuz fıstık 2 adet muz YAPILIŞI:Ispanakları beş dk sıcak suda haşlayıp  süzüyoruz.Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpalım. Ispanakların suyunu süzüp ilave edelim. Unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim. 200 derecede 10-15 dk pişirelim. Yağlı kağıtla beraber rulo saralım. Soğuyunca ruloyu açalım. Krem şanti ile sütü çırpalım. Keki süt ile ıslatalım. Krem şantiyi kekin içine sürelim. Muzları dizelim. Keki rulo şeklinde saralım.Üzerinide süt ile ıslatalım. Krem şanti ile kaplayalım.Fıstık ile süsleyelim. Yumuşacık çok hafif bir pasta. Afiyet olsun.

TAZE FASULYE MÜCVERİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
TAZE FASULYE MÜCVERİ MALZEMELER Yarım kg taze fasulye 1 bardak un 1 adet yumurta Toz kırmızı biber Kimyon Tuz YAPILIŞI:fasulyeleri doğruyoruz. Sıcak suda haşlıyoruz. Üzerinden soğuk su geçiriyoruz. Süzgeçte süzüyoruz.Derin bir kaseye fasulye,yumurta ve unu alıyoruz.Üzerine baharat ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.Tavaya yağ ilave ediyoruz. Arkalı önlü kızartıyoruz.Sıcak olarak servis ediyoruz.afiyet olsun.