Kayıtlar

Ekim 16, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Yoğurtlu Ispanak Çorbası-Kalbimdeki mutfak

Resim
 BOL VİTAMİNLİ ISPANAK ÇORBASI HEM DE YOĞURTLU Malzemeler  Yarım kg ıspanak 1 çay b. buğday  2 su b. yoğurt  1 yumurta sarısı  2 tatlı k. körmen otu Tuz YAPILIŞI  Tencerede buğday ve su kaynatılır.  Buğday pişince  yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır Ardından yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Çorba karıştırılarak pişirilir.  Ispanak yapraklı ince ince doğranıp çorbaya eklenir. Beş dk daha kaynatıp ocaktan alınır. Tavaya bir miktar sıvı yağ ile körmen eklenir.  Körmen sosu fazla yakmadan çorbaya katılır.  En son tuz ekleyip servis edilir.  Afiyet olsun.