Kayıtlar

Aralık 15, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌼Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı-Kalbimdeki Mutfak

Resim
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI  MALZEMELER 1 su b. Yeşil mercimek 2 su b. Bulgur 4 bardak su 1 kaşık tereyağ 1 kaşık salça Tuz YAPILIŞI:Orta boy bir tencereye ayıklanıp yıkanan mercimek konur.Üzerine su eklenir. Tencere ocağa alınır. Mercimek suyunu çekince tabağa boşaltılır. Tencere tekrar ocağa alınır. Tencereye sıvı yağ eklenir.Bulgur tencereye eklenip kavurulur.Mercimek ve salça eklenir. Salça ile birlikte tekrar kavurulur. Su ve tuz eklenip orta hareketli ateşte pişirilir. Arzuya göre salça eklenebilir. Afiyet şeker olsun.🌼