Kayıtlar

Kasım 19, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

KANDİL SÎMÎDÎ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
HAYIRLI KANDİLLER KANDİL SİMİDİ MALZEMELER 125 gr tereyağ 2 adet yumurta (1 tanesi üzeri için) 1 çay b. Sıvı yağ 1 kaşık yoğurt Yarım paket kabartma tozu 1 tatlı k. Mahlep 1 çorba k. Sirke 1 çorba k. Toz şeker 1 tatlı k. Tuz Aldığı  kadar un YAPILIŞI:Derin bir kapta malzemeleri karıştırıp yumuşak sert olmayan bir hamur yapıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parça koparıp uzun şerit yapıyoruz. İki ucunu birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız yumurtayı sarısını ayrı kaseye akını ayrı kaseye alıyoruz. Simitlerin yarısına yumurta akı  yarısına yumurta sarısını sürüyoruz. Yumurta akına buladığımız simitleri bolca susama buluyoruz.Yumurta sarılı simide çörekotu serpiyoruz.180 derecede 35-40 dk pişiriyoruz. Ev yapımı nefis simitler denemenizi tavsiye ederim. AFİYET OLSUN. HAYIRLI KANDİLLER ☺