Kayıtlar

Ekim 15, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tereyağlı Açma Tarifi-Kalbimdeki mutfak

Resim
 TEREYAĞLI NEFİS AÇMA TARİFİ   Malzemeler  1 su bardağı ılık süt  Yarım su bardağı ılık su  Yarım çay bardağı sıvıyağ   1 yumurta  1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya  5 su bardağı un  1 yemek kaşığı tereyağ  1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 40 gr tereyağı Üzeri için; 1 yumurta Yapılışı  Derin bir hamur yoğurma kabına maya ve ılık süt eklenir. Sırasıyla diğer malzemeler konur.  Mayalanması için 2 saat bekleyen hamurdan cevizden büyük parça alıp yuvarlanır.  Merdane ile açılan açmaya tereyağ sürülür.  Bıçak ile şekil verip bükülür. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen açmaya yumurta sarısı sürülür.  180 derecede üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir.  Afiyet olsun.