Kayıtlar

Mart 3, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Peynirli Kır Pidesi Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 PAMUK GİBİ YUMUŞACIK PEYNİRLİ KIR PİDESİ TARİFİ🌼 Peynirli Kır Pidesi Tarifî  MALZEMELER  3 çorba k. kuru maya 1 su b. ılık süt  1 çay b. sıvı yağ 1 su b. ılık su 1 yemek k. toz şeker 1 tatlı k. tuz 6 su b. un  ARASI İÇİN  Tulum peyniri Kaşar peyniri YAPILIŞI  Derin bir yoğurma kabına maya konur. Ardından ılık süt ve su eklenir.  Sırasıyla sıvı yağ ve tuz katılır.  Toz şeker ve un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.  Pide hamuru 1 saat mayalanması için ağzı kapaklı bir kapta bekletilir. Bir saat sonra hamurdan küçük parçalar alıp yumaklar yapılır.  Yumaklar el ile bastırıp arasına peynir konup kapatılır.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.  190 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.    İster sabah kahvaltısında ister akşam yemeği yanına servis edebilirsiniz. Çocukların beslenme çantasına atıştırmalık olarak ekleyebilirsiniz. Mutlaka nefis pideyi denemenizi tavsiye ederim.  Şimdiden AFİYET OLSUN.  KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Kolay Üçgen Baklava-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 BAKLAVA SEVENLER  BU TARİF KAÇMAZ MALZEMELER  1 çay b. yoğurt  1 adet yumurta 1 çay b. sıvı yağ  1 yemek k. sirke Yarım paket kabartma tozu  1 silme çay k. tuz 2.5 su b. un  AÇMAK İÇİN Nişasta  ARASINA İri kırılmış ceviz ÜZERİNE Tereyağ  ŞERBETİ İÇİN  2.5 su b. Şeker  2.5 su b. su  3-4 damla limon suyu YAPILIŞI  Derin bir kaba yumurta kırılır.  Ardından diğer malzemeler konur.  Yumuşak sert olmayan bir hamur yapılır.  Yarım saat oda sıcaklığında ağzı kapalı bekletilir. Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 adet beze hazırlanır.  Bezeler tabak büyüklüğünde açılır.  Ardından üst üste konup merdane ile tek yufka halinde büyütülerek açılır.  Kare kare kesilen yufkaya ceviz konur. Her kare üçgen şeklinde kapatılır.  Tepsiye dizilen üçgen baklava üzerine eritilmiş tereyağ kaşık ile dökülür. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.  Soğuk şerbet ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökülür.  Yalnız şerbet daha önceden kaynatılıp soğuk olarak dökülmeli.  Aksi halde tatlı çıtır değil ham