KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Kolay Üçgen Baklava-Kalbimdeki❤Mutfak

 BAKLAVA SEVENLER 

BU TARİF KAÇMAZ




















MALZEMELER 
1 çay b. yoğurt 
1 adet yumurta
1 çay b. sıvı yağ 
1 yemek k. sirke
Yarım paket kabartma tozu 
1 silme çay k. tuz
2.5 su b. un 

AÇMAK İÇİN
Nişasta 

ARASINA
İri kırılmış ceviz

ÜZERİNE
Tereyağ 

ŞERBETİ İÇİN 
2.5 su b. Şeker 
2.5 su b. su 
3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI 
Derin bir kaba yumurta kırılır. 
Ardından diğer malzemeler konur. 
Yumuşak sert olmayan bir hamur yapılır. 
Yarım saat oda sıcaklığında ağzı kapalı bekletilir.
Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 adet beze hazırlanır. 
Bezeler tabak büyüklüğünde açılır. 
Ardından üst üste konup merdane ile tek yufka halinde büyütülerek açılır. 
Kare kare kesilen yufkaya ceviz konur.
Her kare üçgen şeklinde kapatılır. 
Tepsiye dizilen üçgen baklava üzerine eritilmiş tereyağ kaşık ile dökülür.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 



















Soğuk şerbet ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya dökülür. 
Yalnız şerbet daha önceden kaynatılıp soğuk olarak dökülmeli. 
Aksi halde tatlı çıtır değil hamur olacaktır.
Nefis tatlıyı denemenizi tavsiye ederim. 
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 
EN GÜZEL TATLI TARİFLERİ İÇİN TATLILAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ. 
YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
KALBİMDEKİ❤MUTFAK 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak