Kayıtlar

Ekim 9, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹KIYMALI KAPALI PİDE🌹KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
KIYMALI KAPALI PİDE  YUMUŞACIK NEFİS EV YAPIMI PİDE MALZEMELER 2 çorba k. kuru maya 2 yumurta (1 nin sarısı üzeri için) 1 tatlı k. tuz 1 tatlı k. toz şeker 1 bardak ılık süt 1 bardak ılık su Yarım bardak sıvı yağ 6 bardak un+1 çorba k. un İÇ MALZEMESİ İÇİN 200 gr kıyma 1 adet soğan 1 çay k. pul biber 1 çay k. kimyon 1.5 çay k. tuz 2 çay k. salça YAPILIŞI= Derin bir yoğurma kabına maya konur. Daha sonra tuz ve şeker eklenir. Ilık süt ile ılık su katılır. Erimesi için kaşıkla karıştırılır. Sıvı yağ,yumurta eklenir. Un azar azar eklenip yumuşak bir hamur yapılır. Hamur mayalanması için üzeri kapaklı bir kapta bekletilir. Yaklaşık 1 saat sonra mayalanmış olan hamur mandalina büyüklüğünde yuvarlanır. Hamur yumakları tek tek açılır. Kıyma bir kaseye konur. Üzerine soğan küp küp doğranır. Baharat,tuz ve salça katıp açılmış hamurun ortasına konur. Hamurun kenarlarını içe doğru katlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Daha önceden ayırdığımız yumurta sarısı pideler