Kayıtlar

Ağustos 9, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ÇOK HAFİF ISPANAKLI KESME MAKARNA

Resim
ISPANAKLI KESME MAKARNA  MALZEMELER=2 YUMURTA,1 TATLI K.TUZ,9-10 DAL ISPANAK,ALDIĞI KADAR UN YAPILIŞI=Geniş bir kaba yumurtaları kıralım.Tuz ekleyelim.ıspanakları yıkayıp haşlanmış suda 4-5dk pişirelim.ıspanakları robotta çekelim.yumurtalı karışıma ilave edelim.Unu ekleyelim.Hamur yapalım.Merdane yardımıyla ince  açalım.Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde keselim. Daha sonra 6-7dk fırınlayalım.İnce ince keselim. Bir tencere de su kaynatın. Tuzunu atın.1 ķaşık sıvı yağ ekleyin.Yapışmasın diye.Kesme makarnayı haşlayın.YANINDA AYRAN İLE BİRLİKTE SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN.

ETLİ YAPRAK SARMASI

Resim
ETLİ YAPRAK SARMASI  MALZEMELER=YARIM KG KIYMA,1 SU B.BULGUR.1 SU B.AŞLIK,2 SOĞAN,YARIM D.MAYDONOZ VE DEREOTU,1 KAŞIK SALÇA,YARIM Ç.B. ZEYTİNYAĞI,KIRMIZI BİBER,KİMYON,NANE,TUZ.                                  YAPILIŞI=SOĞAN,MAYDONOZ,DEREOTUNU DOĞRAYALIM.MALZEMELERİ HEPSİNİ KARIŞTIRALIM.YAPRAK SARMASINI SARALIM.TENCEREYE DIZELIM.TAVADA 1 SOĞANI KAVURALIM BUNA SALÇA EKLEÝİP ÇEVIRELIM.SARMANIN ÜZERİNE GEZDIRELIM.ÜZERİNE KALAN YAPRAKLARI VE İKİ TABAK KAPATALIM.KAYNATTIĞIMIZ SUYU DOLMANIN ÜZERİNE DÖKELIM.KISIK ATEŞTE PIŞIRELIM.AFİYET OLSUN.