KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ETLİ YAPRAK SARMASI

ETLİ YAPRAK SARMASI
ETLİ YAPRAK SARMASI 
MALZEMELER=YARIM KG KIYMA,1 SU B.BULGUR.1 SU B.AŞLIK,2 SOĞAN,YARIM D.MAYDONOZ VE DEREOTU,1 KAŞIK SALÇA,YARIM Ç.B. ZEYTİNYAĞI,KIRMIZI BİBER,KİMYON,NANE,TUZ.                                  YAPILIŞI=SOĞAN,MAYDONOZ,DEREOTUNU DOĞRAYALIM.MALZEMELERİ HEPSİNİ KARIŞTIRALIM.YAPRAK SARMASINI SARALIM.TENCEREYE DIZELIM.TAVADA 1 SOĞANI KAVURALIM BUNA SALÇA EKLEÝİP ÇEVIRELIM.SARMANIN ÜZERİNE GEZDIRELIM.ÜZERİNE KALAN YAPRAKLARI VE İKİ TABAK KAPATALIM.KAYNATTIĞIMIZ SUYU DOLMANIN ÜZERİNE DÖKELIM.KISIK ATEŞTE PIŞIRELIM.AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🌼EV YAPIMI KUSKUS MAKARNA🌼

Harf Kurabiye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Sivas Ketesi-Kalbimdeki Mutfak