Kayıtlar

Aralık 1, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌼🌿Kabak Tatlısı Tarifi-kalbimdeki❤mutfak

Resim
Bugün hafif bir tatlı yapmak isteyenler sizde benim gibi düşünüyorsanız şimdi tam mevsimi pazarlarda bulunan kabaktan alıp bol bol yapabilirsiniz. Kabak aynı zamanda lifli bir besin olduğu için çok faydalıdır. Kabak tatlısı yapmak isteyenler iste tarif Kabak Tatlısı Tarifi MALZEMELER 1kg bal kabağı 2,5 bardak şeker  ÜZERİ İÇİN Toz antep fıstığı  Hindistan cevizi  YAPILIŞI  Balkabağı ilk olarak küp küp doğranır.  Daha sonra bir güzel yıkanır. Balkabağı geniş bir tencereye konur. Üzerine toz şeker ilave edilir. Bir gece kapağı kapalı şekilde buzdolabında bekletilir. Ertesi gün tencere ocağa konur. Kısık ateşte balkabağı yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tatlı pişince ocaktan alınıp soğuması için bekletilir. Tatlı servis tabağına konur. Tatlının üzeri toz antep fıstığı ve hindistsn cevizi tozu ile süslenir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis pratik bir tatlı.  AFİYET OLSUN.