Kayıtlar

Ocak 26, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Saray Helvası Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  KATKISIZ DOĞAL EV YAPIMI SARAY HELVASI 🌹🌿 Saray Helvası Tarifî  MALZEMELER  1.5 su b. un  150 gr tereyağ 1 çay b. pudra şekeri  🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿 YAPILIŞI  Geniş bir tava ocağa konur. Ardından tavaya un eklenir.  Diğer tarafta küçük bir tavaya tereyağ konur. Tereyağ çok kısık ateşte eritilir.  Tavada un hafif sararınca ocak kapatılır. Pudra şekeri'ni kavrulmuş unun üzerine döküp karıştırılır.  En son eritilmiş tereyağ ekleyip kaşık ile ezilir.  Orta boy bir borcama helva dökülür. Kaşık ile düzleştirilen helva kare şeklinde kesilir.  Ardından buzdolabında 1-2 saat bekletilir.  Hazır helvaları aratmayan katkısız doğal tarifi denemenizi tavsiye ederim.  AFİYET OLSUN.