Kayıtlar

Temmuz 28, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Arnavut Ciğeri Tarifi-Kalbimdeki mutfak

Resim
  NEFİS ARNAVUT CİĞERİ TARİFÎ 1 kg dana ciğer 3 adet patates 8-9 adet kıl biber Yarım demet maydanoz 1 çay b. un 2 çay k. pul biber Tuz YAPILIŞI  İlk olarak dana ciğer temizlenip küp şeklinde doğranır.  Ardından bol suda 15 dk bekletilip yıkanır.  Diğer tarafta patatesi soyup küp küp doğranır. Tavaya sıvı yağ konup orta ateşte kızartılır.  Ardından dana ciğer kızartılır.  Biber ve maydanoz ince doğranıp katılır.  Baharat ve tuz ilavesiyle harmanlanır.  Afiyet olsun.