Kayıtlar

Eylül 12, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

PATATESLİ TEPSİ KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
PATATESLİ TEPSİ KEBABI  MALZEMELER= Yarım kilo kıyma, 1 adet kapya biber, 7-8 adet yeşil biber, 4 adet patates, 2 adet domates, 1 adet soğan, yarım demet maydonoz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı su.                                                              YAPILIŞI  Tepsi köftesi için öncelikle köfte harcımızı hazırlıyoruz. Derin bir kaseye kıymayı alıyoruz. Diğer tarafta soğanı küçük küp şeklinde doğruyoruz.  Yeşil ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğruyoruz Soğan ve biberleri kaseye alıyoruz. İçine ince doğranmış maydonozu da ekliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz.Tuz ve pul biberi serpiyoruz. Malzemeleri yoğuruyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına köfte harcını yayıyoruz. Patatesleri yarım ay şeklinde doğruyoruz. ķöfte harcının  üzerine dizelim.  Yeşil biberleri ve domatesi dizelim. Tavada salçalı sos yapıyoruz. Harcın üzerine  döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz.Dilimleyerek servis edin.AFİYET OLSUN.