Kayıtlar

Eylül 27, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Karışık Dolma Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Sofralara Lezzet Gelsin. Nefis Karışık Dolma Tarifi. MALZEMELER  300 gr kıyma 1 su b. buğday aşlık Yarım su b. bulgur 1 adet soğan Yarım demet maydonoz  1 kaşık salça  2 çay k. kırmızı pul biber  1 çay k. kimyon  Yarım çay b. zeytinyağı  1.5 çay k. tuz  2 demet kara lahana  yemeklik kabak YAPILIŞI  Geniş bir yoğurma kabına malzemeler sırasıyla eklenir.  Kara lahana sıcak suda 5 dk haşlanır. Yemeklik kabak içi kabak oyacağı ile temizlenir. lahana ve kabak hazırlandıktan sonra tencereye dizilir. Kara lahana üzerine tuz ve sıcak su eklenir.  Yemeğin üzerine bir tabak kapatılır. Orta ateşte karışık dolma pişirilir.  AFİYET OLSUN.