Kayıtlar

Kasım 17, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

KOLAY LOKMA TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
15 dk da İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır       Nefis ev yapımı irmikli lokma KOLAY LOKMA TARİFİ  MALZEMELER 3 adet yumurta 2 su b. İrmik Yaŕım paket kabartma tozu ŞERBETİ İÇİN 2.5 Su b. Şeker 2.5 su b. Su YAPILIŞI:İlk önce şerbeti kaynatıp soğuması için bekletelim.Derin bir kaba yumurtaları kırıp çırpalım. İrmiği ve kabartma tozunu ilave edelim. Hepsini güzelce kaŕıştıralım. İrmikli karışım ne çok cıvık nede çok katı olacak. Tavaya yağ ekleyip ocağı yakalım. İrmikli karışımdan avuç içine alıp yuvarlayalım. Misket büyüklüğünde olabilir. Ocaktaki tavanın altını kısalım. Yuvarlak şekil verdiğimiz irmikli topları yağa bırakalım.Kısık ateşte çevire çevire kızartalım. Kızaran tatlıları soğuk şuruba atalım. Toz antep fıstığı ile süsleyelim. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.