Kayıtlar

Mayıs 19, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹Pişi Tatlısı tarifi-kalbimdeki❤mutfak

Resim
🌹KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN HAYIRLI KANDİLLER 🌹 Pişi tatlısı tarifi MALZEMELER 1 adet yumurta 1 çorba k. sıvı yağ 1 çorba k. yoğurt yarım paket kabartma tozu 1 fiske tuz aldığı kadar un Hamuru açmak için yarım çay b. nişasta yarım  çay b. un Şerbeti için 2.5 su b. şeker 2.5 su b. su (şerbet soğuk olacak) YAPILIŞI Bütün malzemeleri  karıştırıp hamur yapılır.  Tek yumak yufka şeklinde açılır.  Yufka iki parmak kalınlığında şerit kesilir.  Ardından kare kare kesilir.  Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.  Pişi tatlısı soğuk şuruba atılır.  Fazla bekletmeden servis tabağına konur. Afiyet şifa olsun.