KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹Pişi Tatlısı tarifi-kalbimdeki❤mutfak

🌹KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN HAYIRLI KANDİLLER 🌹
Pişi tatlısı tarifi
Pişi tatlısı tarifi

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çorba k. sıvı yağ
1 çorba k. yoğurt
yarım paket kabartma tozu
1 fiske tuz
aldığı kadar un

Hamuru açmak için
yarım çay b. nişasta
yarım  çay b. un

Şerbeti için
2.5 su b. şeker
2.5 su b. su (şerbet soğuk olacak)

YAPILIŞI
  1. Bütün malzemeleri  karıştırıp hamur yapılır. 
  2. Tek yumak yufka şeklinde açılır. 
  3. Yufka iki parmak kalınlığında şerit kesilir. 
  4. Ardından kare kare kesilir. 
  5. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. 
  6. Pişi tatlısı soğuk şuruba atılır. 
  7. Fazla bekletmeden servis tabağına konur.
Afiyet şifa olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Boncuk Mantı Tarifi -KALBİMDEKI❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak