Kayıtlar

Kasım 6, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

NEFİS TARHANA (SİVAS YÖRESİ)-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
NEFİS TARHANA  (SİVAS YÖRESİ) MALZEMELER 1 çay b. ev yapımı tarhana 1 çay b. kapya biber 1 kaşık salça 1 kaşık biber salçası 200 gr kıyma Tuz YAPILIŞI :Orta boy bir tencereye sıvı yağ ekliyoruz.  Kıymayı kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ilave ediyoruz.  Küçük bir kaseye tarhanayı ekliyoruz.Onun üzerine sıcak su ekleyip açıyoruz. Tarhanayı tencereye ilave ediyoruz. Yeteri kadar su ilavesiyle kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kapya biberi de ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.  Sıcak iken servis ediyoruz. NOT:Ben biber salçası eklemedim. Arzu ederseniz ekleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN.☺