Kayıtlar

Kasım 7, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Dolmanın Yanına Ne Gider-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  Dolmanın Yanına Ne Gider  Yemeklerin vazgeçilmezi dolma çorba pilav hatta makarna ile birlikte servis edilir. Zeytinyağlı,etli yapılan dolma sağlık açısından birçok faydası bulunmakta. Kara lahana dolması  hem demir açısından hem lezzet açısından sofralardan eksik edilmemeli. Kara lahana dolmasının yanına ne gider? Ayran Çorbası  Mercimek çorbası Tarhana Çorbası  Sigara Böreği  Anne Köftesi  KARA LAHANA DOLMASI TARİFİ 1 Demet Kara Lahana  1 adet soğan  300 gr kıyma 1 çay b. bulgur 1 k. salça 1 çay k. kimyon 1 çay k. pul biber 1 çay k. tuz Zeytinyağı  YAPILIŞI  Geniş bir tencere de su yeteri kadar su kaynatılır.  Ardından lahana bol suda yıkanır. Lahana kaynayan suda 5 dk haşlanır.  Diğer tarafta dolmanın içi hazırlanır. Geniş bir kaba kıyma,soğan ve diğer malzemeler eklenir. Dolma içi ile sarmalar hazırlanır.  Dolma geniş bir tencereye dizilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir.  Dolmaların üzerine bir tane tabak kapatılır. Yeteri kadar sıcak su ilavesiyle kısık ateşte pişirilir.  AFİYET