Kayıtlar

Ekim 18, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

KARA LAHANA DOLMASI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
KARA LAHANA DOLMASI  MALZEMELER 2 demet kara lahana Yarım kg kıyma 1 adet soğan Yarım demet maydonoz Yarım demet dereotu 1 su b. Kırık buğday Yarım su b. bulgur 1 kaşık salça Yarım çay b. zeytinyağı 2 çay k. kırmızı pul biber 2 çay k. kimyon 2 çay k. Tuz. 🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 YAPILIŞI=Derin bir yoğurma kabına kıyma konur. Üzerine buğday ve bulgur eklenir. Sırasıyla küp küp doğranmış soğan eklenir. Maydonoz ve dereotu katılır. Salça,baharat ve tuz eklenir. En son zeytinyağı dökülür. Bütün malzemeler bir güzel karıştırılır. Daha önceden haşlanan lahana küçük küçük sarılır. Lahana dolması tencereye dizilir. Üzerine salçalı sos yapılır. Sıcak su ilave edip üzerine iki tabak kapatılır. Önce yüksek ateşte kaynamaya çıkınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Lahana dolması pişince ocaktan alınır. Soğuması için yarım saat bekletilir. AFİYET OLSUN.