Kayıtlar

Ekim 7, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

NEFİS MADIMAK TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
NEFİS MADIMAK  TARİFİ  MALZEMELER Yarım kg kurutulmuş madımak Yarım çay b. bulgur 1 tatlı k. Salça 1 çay k. Pul biber 250 gr dana kuşbaşı Tuz YAPILIŞI:Madımak yıkanır. Tencereye yağ ilave edilir. Soğanlar kavrulur. Ardından biber ve salça ilave edilir. Yıkanan madımak eklenir. 5 dk kavrulur. Haşlanmış et ilave edilir. Bulgur eklenir.Sıcak su ilavesiyle orta ateşte pişirilir. Afiyet olsun.         Akşam menüsü:Madımak yemeği,ev yapımı makarna,yoğurt,kalbura bastı.