Kayıtlar

Şubat 27, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Fındıklı Kadayıf-Kalbimdekimutfak

Resim
 Fındıklı Kadayıf Tarifî Fındıklı Kadayıf  FINDIKLI KADAYIF MALZEMELER 1 KG KADAYIF 150 GR FINDIK 100 GR TEREYAĞ 1 ÇAY B. SIVI YAĞ ÜZERİ İÇİN ANTEP FISTIĞI ŞERBETİ İÇİN 4,5 SU B. ŞEKER 4,5 SU B. SU YARIM LİMON SUYU (Şerbet soğuk olacak) YAPILIŞI BİR GECE KADAYIF BUZLUKTA BEKLETİLİR. ERTESİ GÜN KADAYIF TEPSİ İÇİNDE UFALANIR. TEREYAĞ VE SIVI YAĞ ERİTİLİP KADAYIF ÜZERİNE DÖKÜP HARMANLANIR. KADAYIFI İKİYE BÖLÜP YARISI TEPSİYE ALIP GÜZELCE YAYILIR. KIRILMIŞ FINDIK KADAYIF ÜZERİNE SERPİLİR. DİĞER YARISI ÜZERİNE DÖŞENİR. 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR. İLK SICAKLIĞI ÇIKAN TATLIYA ŞERBET DÖKÜLÜR. YARIM SAAT BEKLETİLİR. AFİYET OLSUN.