Kayıtlar

Nisan 18, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹🌿 Yaz Türlüsü Tarifi-kalbimdeki❤mutfak

Resim
Az malzemeyle muhteşem lezzetiyle nefis yaz türlüsü Yaz türlüsü tarifi  Yaz türlüsü için MALZEMELER 1 adet soğan 100 gr kıyma 2 diş sarımsak 250 gr taze fasulye 1 adet patates 1 adet patlıcan 2 adet domates 7-8 adet biber 2 çay k. kimyon 2 çay k. pul biber 2 çay k. tuz YAPILIŞI Tencerede ilk soğan kavurulur. Ardından kıyma eklenir. Kıyma pişince fasulye katılır. Fasulye bir süre kavrulur. Daha sonra baharat ve salça eklenir. Küp küp doğranmış patates katılır. Sıcak su ilavesiyle orta ateşte pişirilir.  15 dk sonra doğranmış patlıcan ve biber eklenir. En son domates eklenir. sebzeler yumuşayınca ocak kapatılır. Yaz türlüsü pilav ve cacıkla servis edilir. Az malzeme ile bir tencere dolusu yemek Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.