Kayıtlar

Kasım 16, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹ANKARA TAVA🌹-KALBIMDEKI❤MUTFAK

Resim
ANKARA TAVA  MALZEMELER 8 adet tavuk baget 1 paket arpa şehriye  3 adet sivri biber 3 adet domates 3 diş sarımsak  1 kaşık salça Sıvıyağ  Tuz YAPILIŞI İlk olarak tavuk  baget yıkanır. Geniş bir tavada tavuk baget mühürlenir. Daha sonra tavuğun üzerine sıcak su eklenir. Ayrı bir tencereye sıvıyağ eklenir. Ardından arpa şehriye ilave edilir ve kavurulur. Diğer tarafta soğan ayrı bir tavada kavurulur. Soğan kavrulunca biber rendelenmiş domates ve doğranmış sarımsak eklenir. En son salça katılır.  Soğanlı harç arpa şehriye ile karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine pişen tavuk baget dizilir. Tavuğun haşlama suyu üzerine dökülür.  200 derecede pilavın suyu çekinceye kadar pişirilir. AFİYET OLSUN.🌿🌼