Kayıtlar

Eylül 17, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ETLİ KURU FASULYE-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ETLİ KURU FASULYE  MALZEMELER:2 bardak fasulye,yarım kilo kuşbaşı,2 adet soğan,2 adet kapya biber,2 adet sivri biber,2 çay k. pul biber,2 çay kimyon,tuz.  YAPILIŞI:Bir gün önceden fasulyeleri suda bekletiyoruz.Ertesi gün fasulyeleri yıkayıp sıcak suyla kaynatıyoruz.Başka bir tencerenin içine doğranmış etleri alıyoruz.Etlerin rengi dönene kadar kavuruyoruz.Soğanı ilave edip bira daha kavuruyoruz.Biberleri de ilave edin.Onları da kavurun.Salça ilave edip sıcak suyunu ilave edelim. Etler pişince haşlamış kuru fasulyeyi ilave edelim. Tuzu ve baharatını da ilave edelim. Yanında pilav ve cacıkla servis edelim.

ISPANAKLI KAKAOLU KEK TARİFİ

Resim
ISPANAKLI KAKAOLU KEK TARİFİ  MALZEMELER:3 yumurta,1.5 su b. şeker,yarım su b. Süt,5-6 adet ıspanak yaprağı,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,1 limon kabuğu rendesi,2su b. Un,1 kaşık kakao.                                                           YAPILIŞI:Öncelikle süt ile ıspanakları rondoda çekelim.Derin bir kasede,yumurta ve şekeri çırpalım.Kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip karıstırın.Malzemenin 2/3 nü yağlanmış ,unlanmış kalıba dökelim.Kalan harca kakao ekleyip çırpalım.Kakaolu harcıda ekleyelim.180 derecede 35-40 dk  pişirelim. Çayın yanında servis edelim. AFİYET OLSUN.