Kayıtlar

Ekim 28, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Sulu Köfte Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  Sulu köfte tarifi MALZEMELER  300 gr kıyma  1 çay b. ince bulgur 1 çay b. irmik 1 adet soğan (rendelenmiş) 1 adet yumurta 2 diş sarımsak Yarım çay b. un 1 çay k. tuz 2 çay k. kimyon 2 çay k. kırmızı pul biber  1 kaşık salça  1 adet patates  YAPILIŞI  Geniş bir yoğurma kabına kıyma yumurta sırasıyla diğer malzemeler eklenir.  Ardından elimizin içinde yuvarlayıp unlanmış tepsiye konur.  Diğer tarafta tencere ocağa konur. Tencereye sıvı yağ eklenir.  Küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur.  Salça eklenip kavurulur.  Soğuk su ilavesiyle patates eklenir. Patatesler pişince köfte eklenir. Tuz ve baharat katılır. Yaklaşık 20 dk sonra ocaktan alınır.  AFİYET OLSUN HAYIRLI KANDİLLER