Kayıtlar

Kasım 5, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

YOĞURTLU KARNABAHAR-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
YOĞURTLU KARNABAHAR  MALZEMELER 1 orta boy karnabahar 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Su Tuz YAPILIŞI:Geniş bir tencereye sıcak su ekliyoruz.Tencereyi ocağa alıyoruz. Su kaynayınca tuz ilave ediyoruz. Yıkanmış karnabaharı küçük parçalar halinde tencereye ilave ediyoruz.Yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra süzgeçle servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.Pul biber ile süslüyoruz. Yanında çorba veya makarna ile servis ediyoruz.Afiyet olsun.🙂