Kayıtlar

Kasım 8, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

FINDIKLI KAŞIK HELVASI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
FINDIKLI KAŞIK HELVASI MALZEMELER 1 bardak un Yarım su b. fındık 2 çorba k. tereyağ Yarım bardak toz şeker 1 kaşık pekmez 1 bardak su YAPILIŞI:Öncelikle geniş bir tencereye sıvı yağ eklenir. Daha sonra un eklenir. Kısık ateşte devamlı kavurulur. Un üzerine tereyağ eklenir. Un rengi kahverengi olunca kenara konur. Ayrı bir kapta su ile şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Üzerine pekmez eklenir. Pekmez yok ise sade de olur. Şekerli su kavrulmuş un üzerine dökülür. Un helvası ocak üzerinde hızlıca karıştırılır. Daha sonra fındık eklenir. Kaşık ile servis tabağına dizilir. Çay ile birlikte sevdiklerinize ikram edin.     AFİYET OLSUN.        🌹HAYIRLI KANDİLLER.