Kayıtlar

Ekim 15, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

FISTIKLI KURABİYE-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
FISTIKLI KURABİYE  MALZEMELER 1 Yumurta sarısı 125 gr tereyağı 1 çay b. pudra şekeri 1 bardak nişasta Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4-5 adet bitter çikolata Toz antep fıstığı Aldığı kadar un YAPILIŞI:Geniş bir kaba yumurtayı ve şekeri alalım. Ardından nişasta,vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Tereyağ ve unu ilave edelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Yuvarlak şekil verelim. Tepsiye yağlı kağıt serelim.Kurabiyeleri tepsiye dizelim.170 °derecede 30-35 dk üzeri hafif pembelesinceye kadar pişirelim. Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.Kurabiyeleri bitter cikolataya daha sonra fıstığa batıralım.Afiyet olsun.

ISPANAKLI PİZZA-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ISPANAKLI PİZZA  MALZEMELER 1 Adet yumurta 1 kaşık dolusu kuru maya 1 bardak süt Yarım bardak sıvı yağ 1 kilo ıspanak 300 gr kaşar peyniri Aldığı kadar un YAPILIŞI:Derin bir kaba maya ve ılık sütü alıyoruz. Biraz bekliyoruz. Daha sonra yumurta,sıvı yağ ekliyoruz. Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz. Hazırladığımız salçalı sosu üzerine sürüyoruz. Yıkadığımız ıspanağı tencerede 1 çay bardağı su ile 5-10 dk pişiriyoruz.Ispanagı süzgeçte süzüyoruz.Tencereyi tekrar ocağa alıyoruz.Küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz.Ispanağı da soğana ekleyip  tuz ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.Ispanağı salçalı sosun üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz. Bir yumurtayı küçük bir tabağa kırıyoruz. Ispanağın üzerine sürüyoruz. Pizzayı fırına veriyoruz. 200 derecede 35-40 dk pişiriyoruz. Fırından almadan önce kaşar peynirini ilave ediyoruz.Fırından alıp sıcak olarak servis ediyoruz.afiyet olsun.