Kayıtlar

Ocak 17, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Katmer Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  NEFİS KAT KAT KATMER TARİFİ  Katmer Tarifî  MALZEMELER  4 adet yufka  150 gr tel peynir tereyağ  sıvı yağ Katmer Tarifî  YAPILIŞI  Yufka masaya veya sofraya serilir.  Ardından yufka ikiye kesilir. Bir miktar sıvı yağ sürüp ortasına tel peynir konur. Önce iki tarafı daha sonra diğer tarafı kapatılıp kare şekil verilir.  Tava ocağa konup bir miktar sıvı yağ eklenir. Yufka arkalı önlü kısık ateşte kızartılır.  Üzerine tereyağ sürülür. Yanında ayran,kıvırcık veya domatesle servis edilir. AFİYET OLSUN.  KALBİMDEKİ❤MUTFAK HAMUR İŞLERİ İÇİN BAKINIZ. ABONE OL  YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. 

Baharatlı Ekmek Kızartması-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
KAHVALTIYA ÇOK YAKIŞIR TOKAT KÖY EKMEĞİNDEN BAHARATLI EKMEK KIZARTMASI  Baharatlı Ekmek Kızartması  MALZEMELER  Ekmek dilimleri 3 adet yumurta kırmızı pul biber  Nane  Tuz  YAPILIŞI  Köy ekmeği ince ince doğranır.  Ardından  yumurta geniş bir kaseye kırılır.  Tava ocağa konup sıvı yağ eklenir.  Yumurtaya tuz,baharat ve nane ekleyip bir güzel çırpılır.  Ekmek dilimleri yumurtaya batırıp ardından tavaya dizilir. Arkalı önlü nar gibi kızartılır.  Sabah kahvaltısında çay ile birlikte servis edilir.  Ben tokat köy ekmeğinden yaptım gayet güzel oldu. Ayrıca ekmek diğer ekmekler gibi yağ çekmiyor.  Baharatlı Ekmek Kızartması  Deneyeceklere AFİYET OLSUN. 😊 KAHVALTI TARİFLERİ İÇİN KALBİMDEKİ❤MUTFAK BAKINIZ.

İÇLİ KÖFTE TARİFİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Farklı lezzetiyle her yemeğin yanına çok yakışan içli köfte,akşam yemeğinde uygun bir ana yemek olarak yapılır. İÇLİ KÖFTE TARİFİ Malzemeler 2 su b. ince bulgur 1 adet yumurta 1.5 su b. su 1 çay b. irmik 1 su b. un 1 tatlı k. salça 1.5 çay k. tuz İÇİ İÇİN 200 gr kıyma 2 adet soğan 1 tatlı k. salça kimyon,pul biber tuz YAPILIŞI İç malzemesi ilk olarak hazırlanır.  Küp küp doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavurulur. Ardından kıyma eklenip kavurulur.  Kıyma kavrulunca salça baharat ve tuz eklenir. Kıymalı Harc bir kenarda bekletilir. İnce bulgur sıcak su ile ıslatılır.  Bulgur suyunu çekince yumurta kırılır. Bulgur'a un,irmik,salça ve tuz eklenir.  Bulgur ele yapışmayacak kıvamda olmalı.  Bulgur avuç içine alınır. İç harcından arasına konur. limon şekli verilir.  Tencereye su konur.Su kaynayınca içli köfte haşlanır.   NOT=Arzuya göre içli köfte kızartılabilir. AFİYET OLSUN.