Kayıtlar

Ağustos 24, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌼VİŞNE REÇELİ-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
Ev yapımı kolay nefis reçel tarifi Vişne Reçeli 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 MALZEMELER 2 kg vişne 3 bardak toz şeker 3-4 damla limon suyu Yarım çay b. su YAPILIŞI:İlk olarak vişne bol suda yıkanır. Daha sonra çekirdekleri çıkarılır. Derin bir tencereye vişne eklenir. Vişne üzerine şeker konur. Bir gece dolapta ağzı kapalı şekilde bekletilir. Ertesi gün dolaptan çıkarılan vişne ocağa alınır. Kaynamaya başlayan vişne kısık ateşte karıştırarak koyulaşması sağlanır. Vişne reçeli ocaktan almadan limon eklenir. Ocak kapatılıp soğuması için bekletilir. Afiyet olsun.