Kayıtlar

Ekim 27, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

FIRINDA TAVUK KANAT-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
FIRINDA TAVUK KANAT  MALZEMELER 1 Kg tavuk kanat 2 adet orta boy patates 1 çay k. Pul biber 1 çay k. Kimyon 1 tatlı k. Salça 1 tatlı k. Yoğurt Sıvı yağ Tuz YAPILIŞI:Derin bir kaba tavuk kanatları alalım. Patatesleri soyalım. Patatesleri jülyen doğrayalım.Tavuk kanatlara patatesleri ekleyelim. Baharatları da ilave edip harmanlayalım. Tavuk kanatları borcama dökelim. Önce 200 derecede daha sonra 180 derecede 40 dk pişirelim. Afiyet olsun

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI (ŞERBETLI)-Kalbimdeki Mutfak

Resim
Farklı bir tatlı tarifi gerçekten çok lezzetli MALZEMELER Yarım kg kadayıf 150 gr tereyağ MUHALLEBİSİ İÇİN 3 Bardak süt 1 su b. şeker 1 yemek  kaşık nişasta 1 çay b. Un 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya ŞERBETİ İÇİN 3 su b. Şeker 3.5 su b. Su ÜZERİ İÇİN Toz antep fıstığı YAPILIŞI:Buzdolabının buzluk gözüne kadayıf konur. Ertesi gün kadayıf derin bir kaba boşaltılır. İki elimizle un ufak haline getirelim. Tereyağını eritelim. Kadayıfın üzerine dökelim. Kadayıfı tereyağ ile harmanlayalım. Tepsiyi tereyağ ile yağlayalım. Kadayıfın yarısını tepsiye yayalım.Muhallebiyi pişirelim. Kadayıfın üzerine muhallebiyi sürelim. Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine döşeyelim. 200 dereceli fırında 35-40 dk pişirelim. Üzerini toz antep fistığı ile süsleyelim. AFİYET OLSUN