KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI (ŞERBETLI)-Kalbimdeki Mutfak

Farklı bir tatlı tarifi gerçekten çok lezzetli
MALZEMELER
Yarım kg kadayıf
150 gr tereyağ

MUHALLEBİSİ İÇİN
3 Bardak süt
1 su b. şeker
1 yemek  kaşık nişasta
1 çay b. Un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN
3 su b. Şeker
3.5 su b. Su

ÜZERİ İÇİN
Toz antep fıstığı

YAPILIŞI:Buzdolabının buzluk gözüne kadayıf konur. Ertesi gün kadayıf derin bir kaba boşaltılır. İki elimizle un ufak haline getirelim. Tereyağını eritelim. Kadayıfın üzerine dökelim. Kadayıfı tereyağ ile harmanlayalım. Tepsiyi tereyağ ile yağlayalım. Kadayıfın yarısını tepsiye yayalım.Muhallebiyi pişirelim. Kadayıfın üzerine muhallebiyi sürelim. Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine döşeyelim. 200 dereceli fırında 35-40 dk pişirelim.

Üzerini toz antep fistığı ile süsleyelim.
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NEFİS ISPANAKLI SİGARA BÖREĞİ -KALBİMDEKİ❤MUTFAK

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Pratik Lahana Sarması-Kalbimdeki❤Mutfak