Kayıtlar

Ocak 2, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

TEREYAĞLI NEFİS KAVURMA

Resim
TEREYAĞLI NEFİS KAVURMA  MALZEMELER 1 kilo dana kuşbaşı Tereyağ Pul biber Kimyon Tuz YAPILIŞI=Et düdüklüye alınır.Yaklaşık 1 saat kadar haşlanır.Daha sonra tavaya sıvı yağ ve tereyağ eklenir. Et geniş bir tavada kavrulur. Pul biber kimyon ve en son tuz eklenir.. Et bir güzel kavrulur. Yanında pilav salata çorba ile birlikte servis edilir. 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 NOT:Arzuya göre et suyu plastik bardaklara konup buzlukta saklanır. Et suyu  pilavlar da çorbalar da kullanılır. Hem faydalı hem yemekler daha lezzetli olur. Et suyuna çorba da güzel olur. Bunun için düğün çorbası idealdir. AFİYET OLSUN .