Kayıtlar

Şubat 15, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹🌿Nohutlu Bulgur Pilavı-kalbimdeki❤mutfak

Resim
Nohutlu Bulgur Pilavı MALZEMELER 1 su b. bulgur Yarım su b. tel şehriye 1 su b. haşlanmış nohut 300 gr dana kuşbaşı  (haşlanmış) 1 çorba k. tereyağ 3 su b. sıcak su 1 çay k. tuz YAPILIŞI Orta boy bir tencereye sıvı yağ ve tereyağ konur. Ardından tel şehriye ilave edilir.  Tel şehriye kavrulunca yıkanmış bulgur eklenir. Bulgur ve şehriye kavurulur. Pilava sıcak su ilavesiyle tuz katılır.  Pilava haşlanmış nohut eklenir. Pilav suyunu çekince dinlenmesi için bekletilir. Dinlenen pilav haşlanmış et ve salata ile birlikte servis edilir. AFİYET ŞİFA OLSUN.