Kayıtlar

Nisan 9, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Fırında Sebzeli Kebap-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
 Fırında Sebzeli Kebap  İftara pratik doyurucu bir tarif yanına bir pilav, ayran çorbası ve limonata ile nefis bir sofra hazırlayabilirsiniz. Şimdiden hayırlı iftarlar. MALZEMELER Yarım kg dana kuşbaşı 2 adet patlıcan 2 adet kabak 5 adet domates 8-9 adet yeşil biber 2 adet kapya biber 2 çay k. pul biber 1 çay k. kimyon 1.5 çay k. tuz Yarım çay b. sıvı yağ YAPIMI Bütün sebzeler küçük küçük kare şeklinde doğranır. Geniş bir kaba konup baharat, tuz ve sıvı yağ eklenir. Kuşbaşı et ekleyip bütün malzemeler harmanlanır. Fırın tepsisine yayılan malzeme 200 derecede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. afiyet olsun.