Kayıtlar

Ağustos 3, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ-KALBİMDEKİMUTFAK

Resim
Etli patlıcan yemeği  Malzemeler 4 adet patlıcan yarım kg dana kuşbaşı 3 adet domates 5-6 adet sivri biber 1 adet soğan 2 çay k. pul biber 2 çay k. kimyon tuz YAPILIŞI Tencere ocağa konur.  Ardından sıvı yağ eklenir.  Doğranmış et kavurulur.  Küp küp doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavurulur. Biber ve patlıcan eklenir. Küp küp doğranmış domates en son katılır. Baharat ve tuz ilave edildikten sonra iki bardak su eklenir. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.  Etli patlıcan yemeğinin yanında arzuya  göre makarna veya pilav yapılır.  AFİYET OLSUN.