Kayıtlar

Ocak 27, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌹Sütlaç Tarifi🌹Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
Sütlaç Tarifi MALZEMELER 1 su b. pirinç 1.5 lt su 1 tatlı k. nişasta 1 çay b. toz şeker 2 su b. süt toz tarçın YAPILIŞI Orta boy bir tencerede su kaynatılır. Su kaynayınca pirinç ilave edilir. Pirinç pişince süt katılır. Nişasta biraz su ile açılır. Nişastalı su sütlaça ilave edilir. Ardından toz şeker eklenir. Sütlaç bir taşım kaynatılır. Sütlaç ocaktan alınır. Servis tabaklarina konur. sıcak veya soğuk ikram edilir. AFİYET OLSUN. 

Pilav pişirmenin püf noktası🌻🌿

Resim
Pilav Pişirmenin Püf Noktası  Pilav çok lezzetli hemen hemen her yemeğin yanına çok yakışır. Kuru fasulye,çorba salatanın yaninda en çok tercih edilir. Pilav genelde etli arpa şehriyeli veya sade olarak yapılır. Pilav yaparken bazen çok lapa olabiliyor. İlk olarak pilav yaparken eğer şehriyeli yapılacaksa Tencereye ilk olarak sıvı yağ ilave edilir. Daha sonra tereyağ konur. Pilav yüksek ateşte değil kısık ateşte pişirilir. İlk olarak şehriye kavrulur. Daha sonra pirinç ilave edilip kavurulur. Pirinç tane tane olunca sıcak su ilave edilir. tuz katılır. Pilav ilk on dakika orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir. Pilav demlenmesi için bekletilir. Daha sonra servis edilir. KALBİMDEKİ❤MUTFAK