Kayıtlar

Şubat 14, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Tavada Kıymalı Pide-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  TAVADA KIYMALI PİDE  MALZEMELER🌿 1 adet yumurta 1 çay b. yoğurt  1 su b. süt Yarım çay b. sıvıyağ  1 paket kabartma tozu  Aldığı kadar un  1 tatlı k. tuz İÇİ İÇİN 300 gr kıyma  3 adet soğan  Yarım demet maydanoz  1 çay k. kimyon 1 çay k.pul biber  1 kaşık salça  2 çay k. tuz  YAPILIŞI 🌹 Derin bir yoğurma kabına yumurta kırılır.  Ardından süt sırasıyla diğer malzemeler eklenir. En son tuz ve aldığı kadar un ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.  Hamur küçük bezeler halinde sofraya dizilir. Diğer tarafta soğan küçük küçük küp şeklinde doğranır.  Kıyma,ince kıyılmış maydanoz ve baharat eklenir. Kıymalı harca bir kaşık salça ekleyip harmanlanır.  Hamur bezelerinden tek tek açıp kıymalı içten arasına konur. Hamur kenarı çatal yardımıyla kapatılır.  Teflon tavada yağsız pişirilir. Pideyi pişirirken üzerine tereyağ sürülür.  Sıcak servis edilir.  AFİYET OLSUN. KALBİMDEKİ❤MUTFAK