Kayıtlar

Aralık 1, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

KAKAOLU BEYAZ KEK-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
KAKAOLU BEYAZ KEK MALZEMELER 3 adet yumurta 1 bardak şeker 1 bardak sıvı yağ 1 Bardak süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çorba k. Kakao 3 bardak un YAPILIŞI:Derin bir kasede yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt ilave edilir.Una kabartma tozu ve vanilya eklenir.Un kek karışımına ilave edilir.Kek hamuru  ikiye bölünür.Yarısına  kakao eklenip çırpılır.. Kek kalıbı yağlanır.Sırasıyla bir beyaz bir kakaolu .kek kalıbına dökülür.Soğuk fırına sürülür. 20 dk 170 de pişirilir.Daha sonra 150 ye düşürülür.Üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir. Fırından çıkarınca soğumasını için bekletilir. Daha sonra dilimleyip çayın yanında servis edilir. AFİYET OLSUN