Kayıtlar

Aralık 1, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifî-Kalbimdeki❤Mutfak

Resim
  Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifî  Nefis kuru fasulye hem de pastırmalı MALZEMELER 1.5 su b. kuru fasulye 1 adet soğan 8 yaprak pastırma  1 çay k. kimyon 1 çay k. pul biber 1 tatlı k. salça YAPILIŞI Bir gece önceden kuru fasulye suda bekletilir. Ertesi gün suyu süzülür ve tekrar sıcak su ilave edilir. Tencere ocağa konup fasulyeler yumusayıncaya kadar pişirilir.  Daha sonra başka bir tencereye sıvı yağ konur. Küp küp doğranmış soğan pembelesinceye kadar kavurulur. Ardından baharat ve salça eklenip bir miktar daha kavurulur.  Pastırma ve kuru fasulye eklenir. Sıcak su ilavesiyle 15-20 dk pişirilir.  Kuru Fasulye 15 dk bekletilir. PASTIRMALI KURU FASULYENİN YANINA NE GİDER  Pastırmalı Kuru Fasulye  Soğanlı bulgur pilavı  Cacık  AFİYET BAL ŞEKER OLSUN. KALBİMDEKI❤MUTFAK MALZEMELER