Kayıtlar

Aralık 2, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KALBİNİZDEN GEÇEN YEMEKLER

ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ

Resim
ÇÖREK TARİFİ-PEYNİRLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?YÜZYILLIK MAYALI ÇÖREK TARİFİ    Merhaba kalbimdeki Mutfağa hoşgeldiniz Bugün pratik lezzetli peynirli çörek tarifimiz var. Tarifi beyenip kanalıma abone olursanız çok sevinirim. Su bardağı ölçüsü-250 ml Çay bardağı ölçüsü-150 ml KOLAY ÇÖREK TARİFİ Malzemeler 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1'nin sarısı üzeri için) 100 gr tereyağ 1 su b. ılık süt 1 çay b. sıvı yağ 1 çorba k. şeker 4,5 su b. un (elenmiş) 1 tatlı k. tuz İç malzemesi için Tulum peyniri Kaşar peyniri

🌿ETLİ PATATES KEBABI-KALBİMDEKİ❤MUTFAK

Resim
ETLİ PATATES KEBABI MALZEMELER 5 adet orta boy patates 500 gr dana kuşbaşı Pul biber Kimyon Tuz YAPILIŞI=Kuşbaşı etler düdüklü de 1 saat haşlanır. Patatesler elma dilimi yapılır.Baharat ve tuzlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Et düdüklüden kepçe yardımıyla alınır. Tavaya sıvı yağ ve tereyağ alıp eritilir. Et tereyağı ile birlikte kavurulur. Tuz ve baharat ilave edilir. Etli patates kebabı arzuya göre yanında pilav ile servis edilir. AFİYET OLSUN.☺